Nikoli se ne bom naveličala tega za kaj vse so lešniki lahko uporabni. Od tega, da lahko delam domače pecivo do tega, da lahko iz njega naredim neskončno namazov. Prav res ne vem več, kaj je boljše. Vedno naredim namaz, ki je rahlo drugačen od prejšnjega, ker dobim idejo za to, kaj bi lahko dodala. Enkrat je sladek, drugič je slan, vedno je pa izjemno okusen.
Danes bom delal piškote, kjer bodo zmleti lešniki in koščki čokolade. Ko sem pripravila zmes za piškote, sem se spomnila, da bi lahko naslednjič naredila tudi mafine, kjer bi bili lešniki in koščki čokolade. Seveda bi morali biti lešniki mleti, ker bodo tako mnogo boljši mafini. Na taksen način namreč dobim ideje, kaj bi še lahko iz njih naredila in potem naslednjič to naredim.
Ko bodo ti piškoti spečeni in bodo pošli, bom pa pripravila vse, kar potrebujem za to, da naredim mafine in tako bom naslednjič imela domače mafine, kjer bodo mleti lešniki in še kakšne druge okusne sestavine. Idej imam vseeno zelo veliko in mislim, da mi jih nikoli ne bo, zmanjkajo. Lahko bi seveda kdaj naredila, tudi kaj kar sem že naredila, ampak ta hip mi to ni najbolj zabavno, saj imam očitno obdobje, ko zelo rada eksperimentiram pri kuhanju in pečenju. Kadarkoli imam takšno obdobje, je bolje, da vsakič naredim nekaj drugega in potem skozi to ugotovim tudi veliko novih receptov. Če bi si vse pisala, kar skuham po občutku, bi bilo to zelo dobro, ker bi potem imela precej manj dela z razmišljanjem o tem, kaj sem dala kam, in bi lahko naredila ponovno jed po zapisanem receptu. Seveda po tem, ko bi me minilo vzdušje eksperimentiranja s peko in kuhanjem.
Za zdaj bodo pa seveda lešniki pripravljeni v različnih oblikah, ker sem izjemno navdušena nad tem, kaj vse lahko naredim iz njih.